Ryanair ponuja letalske karte po izredno ugodnih cenah - zato pa njegova doplačila za prtljago niso prav nič ugodna. Foto: EPA
Ryanair ponuja letalske karte po izredno ugodnih cenah - zato pa njegova doplačila za prtljago niso prav nič ugodna. Foto: EPA

Na videu, objavljenem na YouTubu, "mojster pakiranja" tlači v majhno osebno prtljago dovolj oblek za dvotedenske počitnice.
V ironični izjavi, objavljeni na svoji spletni strani, pa Ryanair sporoča, da bodo navodila pomagala, da se v prihodnje izognemo neprijetnim situacijam, kakršen je bil incident prejšnjo soboto na letu od kanarskega otoka Lanzarote v Bruselj.

"Ryanair danes poziva belgijske univerze, da zagotovijo, da ne bo več prihajalo do sramotnih mednarodnih epizod, ko se njihovi študenti odpravijo na potovanja v tujino, tako da jim zavrtijo spletna navodila, kako pakirati lahko," je dejal predstavnik letalske družbe Stephen McNamara. "Ta navodila bodo študentom omogočala, da se ravnajo po pravilih, ki jih sprejmejo, ko rezervirajo let."

Doplačilo, dražje od karte
Ryanair dovoljuje vsakemu potniku, da na krov nese eno ročno prtljago določenih mer, ki tehta do 10 kilogramov. Vse, kar presega omejitve, med vkrcavanjem zavrnejo in jo mora potnik predati med glavno prtljago - za plačilo dodatnih 35 evrov.
A več belgijskih študentov je to tako razburilo, da niso hoteli plačati. V znak podpore se drugi študenti niso hoteli usesti na svoje sedeže in so glasno izražali svoje negodovanje. La Provincia, časnik na Kanarskih otokih, je situacijo na krovu opisal kot "upor", ob tem pa navedel, da so nekateri študenti pljuvali in psovali osebje irskega nizkocenovnika.
Stvari so se tako zaostrile, da je pilotinja prosila za pomoč policije, ki je nato študente pospremila z letala. Ryanair se je preostalim 66 potnikom na krovu opravičil za triurno zamudo.
Video z navodili za "lahko" pakiranje si oglejte spodaj.