Obeta se zanimiv in pester teden ob in na Dravi. Foto: MMC RTV SLO
Obeta se zanimiv in pester teden ob in na Dravi. Foto: MMC RTV SLO
Nov splav za 130. rojstni dan

Ohranjanje splavarske tradicije, ki v zadnjih letih oživlja turistično ponudbo na in ob Dravi, je za društvo odgovorno poslanstvo. Osnovna dejavnost društva je ohranjanje splavarske tradicije, ravno danes pa so začeli z gradnjo novega splava, ki jo bo vse tja do konca tedna, ko bo splav končan, spremljala še kopica zanimivih aktivnosti. Zanimiv in pester teden ob Dravi, ki bo ob Dravo privabil številne obiskovalce, pa se bo z likofom in krstom splava sklenil v petek popoldne.

Zgradili so že kar 30 splavov, tokrat pa se bodo lotili največjega projekta doslej, ob tem pa jim bodo pomagali dijaki srednje lesarske šole Maribor.

V 28 metrov dolg in 6 metrov širok splav bo vgrajenih 45 kubičnih metrov lesa, na njem pa se bo peljalo 60 ljudi, če pa bodo priključili še en splav pa bo skupaj mogoče prepeljati kar 120 ljudi.

Lani je turistično društvo od Koblarjevega zaliva pa do pristanišča ob stari trti na Lentu prepeljalo kar 4.000 turistov. Že uveljavljeno splavarsko turistično ponudbo pa bodo skušali letos nadgraditi še s kulturnimi vsebinami popestrenimi večernimi vožnjami, tako da bo sezona, ki jo odpirajo s prvim majem, za vse ljubitelje splavarjenja še pestrejša.

Nov splav za 130. rojstni dan