Potniki imajo glede novosti mešane občutke. Foto: Reuters
Potniki imajo glede novosti mešane občutke. Foto: Reuters

Letala bodo začeli prenavljati že ta mesec in tako omogočili potnikom več prostora pod nogami ter večja okna za razgled med letom. Njihovo največje letalo Boeing 737-800 bo imelo na stropu LED-luči. "Prenovili bomo notranjost letal in tako zmanjšali količino rumene barve ter v celoti zamenjali podobo," je za Telegraph dejal predstavnik letalske družbe.

Nekateri uporabniki na družbenih omrežjih so komentirali, da zdaj med jutranjimi poleti končno več ne bodo potrebovali sončnih očal. Da bi potnikom omogočili dodaten prostor, bodo prenovili tudi razdelke za ročno prtljago. Čeprav Ryanair obljublja občutno več prostora med sedeži, imajo uporabniki vseeno občutek, da bodo novi sedeži manj udobni.

Tudi osebje je začelo nositi nove uniforme. Od starih uniform so se poslovili že decembra in zdaj nosijo zlatorumena in temnomodra oblačila, ki jih je oblikovala irska modna oblikovalka Emma Collopy.

O'Leary: Rumena za vedrost in optimizem
Ryanair je sicer prevzel sedežni dizajn ekonomskega razreda večjih letalskih družb, kot je recimo Lufthansa. O prenovi se je govorilo že od leta 2014, ko je direktor Ryanaira, Michael O’Leary priznal, da je pred desetimi leti on predlagal kričeče rumene barve.

"Rumeno smo uporabili, da bi obdržali optimizem in vedrost. Zdaj se želimo osredotočiti na uporabniško izkušnjo, zato smo se odločili za bolj nežne barve," je dodal O’Leary. Dodal je tudi, da letalsko družbo čaka sprememba logotipa. Poslovili se bodo od klasične kombinacije modre in rumene ter se osredotočili na uporabo fotografij nasmejanih in veselih ljudi ter privlačnih destinacij. S tem želijo uporabnike doseči na bolj vizualen način, ki bo zanimivejši od starega logotipa.