Foto: Matic Klanšek Velej
Foto: Matic Klanšek Velej

Število julijskih prenočitev je preseglo številke iz lanskega julija in julija 2019. Julija letos so gostje tako na destinacijah Portorož in Piran ustvarili 334.584 prenočitev, kar je za tri odstotke več kot julija 2022 in za dva odstotka več kot julija v predkoronskem letu 2019. Dve tretjini nastanitev so zasedli tujci, predvsem gostje iz Avstrije, Madžarske, Nemčije, Češke in Italije.

Približno polovico julijskih prenočitev so gostje ustvarili v hotelih, drugo polovico pa v drugih nastanitvenih objektih, so v sporočilu za javnost navedli v združenju.

"Letošnja turistična sezona poteka po pričakovanjih. Junija smo sicer imeli manj domačih gostov, ki so lani še koristili turistične bone, hkrati pa je našo destinacijo obiskalo več tujcev," je podatke za prvih sedem mesecev komentiral v. d. direktorja Turističnega združenja Portorož Aleksander Valentin.

Po napovednih hotelirjev bo uspešen tudi avgust, poletna sezona pa se bo na podlagi trenutnega povpraševanja zagotovo podaljšala v jesen, so ocenili.