Foto: Royal Albatross/ Tall Ship Adventures
Foto: Royal Albatross/ Tall Ship Adventures

Na krovu visoke ladje Royal Albatross se lahko živali sproščajo v posebej zgrajenih kletkah z imenom cat-bana, medtem ko njihovi lastniki ob njih uživajo v večerji s štirimi ali sedmimi hodi. Družba, ki upravlja ladjo Royal Albatross, je pred kratkim predstavila mačkam prijazne plovbe, potem ko so se plovbe za pse izkazale kot izredno priljubljene. Poltretjo uro se do 15 mačk in 130 človeških potnikov pelje ob obali letovišča Sentosa, medtem pa uživajo ob pogledu na singapursko nebo in ognjemet.

Foto: Royal Albatross/Tall Ship Adventures
Foto: Royal Albatross/Tall Ship Adventures

"Menim, da se dobro počutijo. Uživajo v razgledu in verjetno v občutku svobode, ki jo dobijo," je za Yahoo News dejala Marissa Ng, 28-letnica, ob njej pa sta iz kletke proti morju strmeli njeni pet let stari mački Coco in Bobo. Ladja je od leta 2021 gostila več kot 2000 psov, mačje plovbe pa bi kmalu lahko celo presegle to številko, saj je bilo prodanih že več kot 200 vstopnic, ki stanejo 225 singapurskih dolarjev (dobrih 153 evrov).

Medtem ko so psom na krovu postregli večerjo s tremi hodi kar pri mizi, lastniki mačk svojim ljubljenčkom hrano odnesejo domov, saj muhaste živali pogosto zavračajo hrano, ko niso na domačem terenu.

Podjetje Tall Ship Adventures, ki upravlja plovbe, trdi, da se je posvetovalo s strokovnjaki in organizacijami za zaščito mačk, kot je Društvo za preprečevanje mučenja živali, da bi štirinožnim potnikom zagotovilo varno izkušnjo na krovu. Previdnostni ukrepi vključujejo obvezo, da so mačke ves čas zavarovane s pasom in povodcem. Prav tako morajo biti cepljene in sterilizirane.