Izbranih deset destinacij, za katere so glasovali popotniki, je bilo deležnih največjega porasta pozitivnih odzivov in zanimanja uporabnikov TripAdvisorja.

Na vrhu je vietnamsko obalno mesto Da Nang, znano po svojih budističnih svetiščih, spokojnih plažah in odlični kulinariki, na drugem kamboško letovišče Sihanoukville, na tretjem pa drugo največje mesto na Cipru, Limassol.

Najbolje ocenjeni
V deseterico se je med drugim uspelo uvrstiti tudi Kazanu, prestolnici ruske avtonomne republike Tatarstana, Manausu sredi brazilske Amazonije in Nahi na južnem japonskem otoku Okinava, medtem ko je večja uganka, kako se je na seznamu znašla Hurgada v Egiptu.

"Uporabniki TripAdvisorja so nam pomagali izpostaviti nekatere skrite bisere z vsega sveta, ki so deležni bleštečih ocen svetovnih popotnikov," je povedala Barbara Messing, ki je pri TripAdvisorju zadolžena za trženje. "Ti zmagovalci ponujajo odlično ocenjene možnosti za nastanitev, restavracije in dejavnosti, ki navdihujejo tiste, ki načrtujejo svoj dopust za leto 2015."

V spodnji galeriji pa še preostanek zmagovite deseterice.