Foto:
Foto:
Žretje hot dogov je potekalo na Coney Islandu v bližini New Yorka.
Tekmovanje v žretju hot dogov poteka že od leta 1916.

26-letnik je v 12 minutah pojedel 53 in pol hot dogov. Gorčični rumeni pas tako ostaja na Japonskem.

Kobajaši je potolkel lastni rekord, ki ga je postavil leta 2002, saj mu je letos uspelo pojesti tri hot doge več. Najbližji zasledovalec, ravno tako Japonec, je pojedel "le" 38 štručk s hrenovko in gorčico.

Kobajaši, ki ima le 60 kilogramov in 170 centimetrov, je hot doge najprej prelomil na pol in nato pogoltnil obe polovici. Povprečno je vsakih 13 sekund požrl en hot dog in v dvanajstih minutah 19 nasprotnikom dokazal svojo premoč.

Richard Shea, tiskovni predstavnik tekmovanja, je izjavil, da je Kobajaši še enkrat več dokazal, da je eden od najboljših športnikov na svetu.

Kobajaši pa je po tekmi povedal, da bi lahko pojedel še več hot dogov in napovedal, da se bo vrnil naslednje leto.

V senci Japončeve zmage je bila tudi Američanka Sonya Thomas - Črna vdova, ki je pri svojih 45 kilogramih požrla 32 hot dogov.

Osvojila je tretje mesto in med drugim premagala skoraj 200 kilogramov težkega rojaka. Črna vdova že ima v lasti dva svetovna rekorda, saj je ženska, ki je požrla največ hot dogov in hkrati rekorderka med vsemi prebivalci ZDA, kljub temu, da se s tekmovalnim žretjem ukvarja šele leto dni.

Eden od ameriških tekmovalcev je kislo dejal, da so bili odločeni vreči Japonce s prestola, in da ne bodo odnehali, dokler se rumeni pas ne vrne v ZDA.