Malčka sta zdaj že doma. Foto: KCTV
Malčka sta zdaj že doma. Foto: KCTV

Novorojenca iz ameriške zvezne države Missouri sta tako takoj zasenčila dvojčka iz Bostona, pri katerih se je prvi prav tako rodil skoraj štiri mesece prezgodaj, drugi pa je privekal na svet ravno ta teden, 24 dni za bratcem.

David Cowan starejši, ki dela kot zdravnik na urgenci v Savdski Arabiji, je poletel v Kansas City, ko je njegova žena Elene dobila popadke. Ker je bila noseča šele 23 tednov, sta imela zakonca malo upanja, da bo mali Carl preživel. A ni šlo drugače - ovojnica ploda je namreč nabreknila, popadkov pa niso mogli ustaviti.

Carl je ob rojstvu tehtal komaj pol kilograma, Elene pa je pozneje povedala, da je bila prepričana, da bo njen sinček umrl. Bil je tako majcen, da je Elene lahko na njegovo zapestje nataknila svoj poročni prstan.

Zdravniki so po porodu naglo izvedli manjši poseg na materničnem vratu, mami pa predpisali strog počitek do rojstva Davida mlajšega, ki se je rodil šest tednov pozneje. Ob rojstvu je tehtal 1,3 kilograma. Po skoraj štirih mesecih v bolnišnici sta zdaj oba prezgodaj rojena fantka doma pri svoji mami, pri čemer malemu Carlu še vedno dovajajo kisik.

Oče David Cowan se je že vrnil v Savdsko Arabijo in čaka, da se mu pridruži še družina.
K. S.