Premiera Vampirskih dnevnikov je pred male zaslone prikovala več milijonov gledalcev - še zlasti žensk. Foto: CW
Premiera Vampirskih dnevnikov je pred male zaslone prikovala več milijonov gledalcev - še zlasti žensk. Foto: CW

Naslov novega vampirskega hita je The Vampire Diaries, CW-jeve sveže (no, ja, kolikor so lahko vampirji pač še sveži) serije, ki je v četrtek na ameriški televiziji doživela več kot uspešno premiero in podrla rekorde gledanosti TV-mreže CW.

L. J. Smith, mladinska "žajfnica" o srednješolki (bolgarska Kanadčanka Nina Dobrev iz serije Degrassi), razklani med dvema (vampirskima) bratoma (Ian Somerhalder iz Skrivnostnega otoka in Paul Wesley iz Vojaških žen).

Vampirske Simpatije?
Kot pravi Somerhalder, so Vampirski dnevniki "drznejša verzija Somraka", kar potrjuje tudi prizor nasilnega napada v uvodni sekvenci. Še en draž? "Somrak pride enkrat na leto, Vampirski dnevniki pa enkrat na teden," zadovoljno pove Somerhalder. Producentsko in scenaristično taktirko je prevzel Kevin Williamson, ki je stal tudi za Simpatijami, tako da dialogi v Vampirskih dnevnikih ponesejo potencialno solzavo zgodbo na malce višjo raven.

Uspeh serije je zavidljiv, ameriška fascinacija z vampirji pa kot kaže še ne bo kmalu ponehala. Oboževalci čekanov namreč komaj čakajo na tretjo sezono HBO-jeve mojstrovine True Blood (precej bolj provokativna in neprimerna za otroke kot Dnevniki ali Somrak) in na novembrsko premiero nadaljevanja Somraka, Mlada luna.