Izberite uslužbenca meseca, nato pa še ime za otroka! Foto: EPA
Izberite uslužbenca meseca, nato pa še ime za otroka! Foto: EPA

25-letna Jennifer James in njen leto dni mlajši fant Mark Dixon iz Connecticuta bosta septembra postala starša, vso nosečnost pa se že prepirata, ali naj bo sinu ime Jackson ali Logan.

Bila sta trdno vsak na svojem bregu in nihče ni želel popustiti, nato pa sta nekega dne v lokalni kavarni znamenite verige Starbucks, katere stalna gosta sta, našla rešitev.

Stala sta pri točilnem pultu, ko sta pri blagajni opazila napis, namenjen gostom: "Pomagajte nam izbrati uslužbenca meseca!" Odločila sta se, da bosta na povsem enak način izbrala tudi ime za svojega potomca in tako v kavarni izobesila napis, naj gostje izberejo med Jacksonom in Loganom.

Naj bo deklica!
Volilna skrinjica se je hitro začela polniti, gostje pa se niso odločali samo med tema dvema imenoma, pač pa so na listkih podali tudi svoje predloge: "Dobila sva imena Obama, Jebediah, Lincoln, Webster ..." je za The New Haven Register povedal Mark.

Skupno sta nazadnje zbrala kar 1.800 glasovalnih lističev, večina pa je bila za ime Logan. No, medtem pa sta si premislila tudi bodoča starša - izbrala sta salomonsko rešitev in se odločila, da bo otroku ime kar Logan Jackson, je poročala tiskovna agencija AP.

Eden izmed gostov, ki ga je razjezilo, da sta se najprej odločila poiskati "glas ljudstva", ki pa ga potem nista upoštevala, pa jima je v komentarju privoščljivo zaželel: "Upam, da bosta nazadnje dobila deklico ..."