Tako je videti porcija ocvrte kokakole. Foto: Reuters
Tako je videti porcija ocvrte kokakole. Foto: Reuters
Ocvrta kokakola
Ko zmes jagod in kokakolinega sirupa ocvremo, dobimo kroglice v velikosti pingpong žogice. Foto: Reuters

36-letni Abel Gonzales, računalniški analitik iz Dallasa, je izumil novo hrano z imenom ocvrta kokakola. In recept?

Zmešate sirup z okusom kokakole z jagodnim sirupom in svežimi jagodami in zmes nato ocvrete. Ocvrte kroglice, ki spominjajo na majhne krofe, nato postrežete v skodelici, še prej pa vse skupaj okrasite s stepeno smetano, potresete s cimetom in sladkorjem, dodate malo kokakolinega sirupa in na vrh položite češnjo. Preprosto.

Prodaja je zelo uspešna
In kot pravijo predstavniki teksaškega državnega sejmišča, kjer je Gonzales postavil svojo stojnico, tudi zelo okusno. Abel je v 24 dneh prodal kar 35.000 primerkov svojega izuma, čeprav ta sploh ni tako poceni. Ena ocvrta kola namreč stane 4 dolarje in pol, kar je skoraj 840 tolarjev. Ko so izumitelja povprašali, koliko kalorij ima ta nova vrsta hitre hrane, Abel ni želel komentirati.

Izuma ne bo patentiral
Se je pa odločil, da svoje stvaritve ne bo zaščitil s patentom: "Zadovoljen sem s tem, da sem jaz tisti, ki jo je izumil in upam, da bo moja kola vedno najboljša." Gonzalesu je uspeh ocvrte kole dal navdih, tako da že ustvarja tudi ocvrti sprajt in ocvrto dietno kokakolo, za tiste, ki imajo težave s prekomerno telesno težo.

Tudi predstavnik podjetja Coca-Cola Ray Crockett je navdušen nad podjetnostjo ljubiteljev te pijače: "Vedno znova nas preseneča, kako zelo izvirni so ljudje, ki želijo uživati v okusu kokakole. A ta ideja je zares nekaj posebnega!"