Na fotografiji je najdražja barbika na svetu. Foto: EPA
Na fotografiji je najdražja barbika na svetu. Foto: EPA

Da, tudi takšno so že izdelali. Najdražjo barbiko na svetu, ki ji vrat krasi pregrešno draga ogrlica, bodo naslednji teden ponudili na dražbi v New Yorku, zbrani denar pa namenili skladu za raziskovanje raka na dojki.

Avtor ogrlice je avstralski zlatar Stefano Canturi. Eni najbolj priljubljenih igrač za deklete, visokorasli in suhljati barbiki, je okoli vratu nadel diamantno ogrlico, ki jo krasi zelo redek avstralski rožnati diamant kvadratne oblike. Drugi diamanti so bele barve.

K sodelovanju so ga povabili kar pri proizvajalcu barbik, ameriškemu velikanu Mattel, in mu naročili, naj izdela "edinstveno in najdražjo barbiko na svetu". Poleg ogrlice je poskrbel tudi za njeno obleko, čevlje in pričesko.

Z diamantno barbiko je Canturi vse od maja potoval po svetu in zbiral denar, od nje pa se bo moral posloviti 20. oktobra v New Yorku. Računa, da bo srečni izbranec za lutko ponudil okoli 500.000 dolarjev, kar bi bilo mnogo več od trenutnega rekorda.

Do zdaj najdražjo barbiko so leta 2006 prodali v Londonu, dosegla pa je "le" ceno 17.091 dolarjev. Šlo je za rjavolaso barbiko, imenovano Barbie in Midnight Red, izdelano že leta 1965.