Bill Cosby je po Cosbyjevih nadaljeval v različnih televizijskih in filmskih vlogah, med drugim tudi kot voditelj v otroški oddaji. Foto: EPA
Bill Cosby je po Cosbyjevih nadaljeval v različnih televizijskih in filmskih vlogah, med drugim tudi kot voditelj v otroški oddaji. Foto: EPA
Družina Huxtable je v trenutku osvojila tako ameriško občinstvo kot gledalce v drugih državah, kjer je bila serija predvajana. Foto: Imdb

Priljubljeni zvezdnik, ki je v Cosbyjevih nastopil kot "poglavar" družine Huxtable, je podpisal pogodbo za novi polurni 'sitcom'. Kot producent se bo podpisal Tom Werner, čigar podjetje je stalo tudi za uspešnimi serijami, kot so Cosbyjevi, Roseanne, Tretji kamen od sonca in Oh, ta sedemdeseta ...

Glede na to, da sta Cosby in Werner v preteklosti "zakrivila" številne uspešnice, gre tudi tokrat pričakovati pravo uspešnico.

76-letni igralec in komik Bill Cosby, s polnim imenom William Henry Cosby, bo spet na čelu družine, več o projektu pa za zdaj ni znanega. Werner in Cosby že iščeta pisce.

14 let je minilo, odkar smo Billa videli na malih zaslonih, ko smo že mislili, da se je igralec in komik dokončno upokojil, pa je novembra lani v intervjuju za Yahoo razkril, da pripravlja novo družinsko komedijo: "Želim zadovoljiti ljudi, ki prihajajo do mene vsepovsod in me sprašujejo: ali lahko narediš nekaj, kar bomo lahko gledali?"

Cosby je trenutno zaseden tudi z novim delom animirane serije Fat Albert and the Cosby Kids.

Bill Cosby kot "Cliff" Huxtable osvojil svet
Bill, ki je svojo kariero začel kot stand up komik, je svet osvojil s televizijsko serijo The Cosby Show (poleg glavnega junaka serije je pomembno vlogo odigral tudi kot pisec scenarija), ki so jo snemali kar osem sezon, med letoma 1984 in 1992.

NBC-jeva serija z 201 epizodo je bila najbolj gledana televizijska nanizanka med letoma 1985 in 1990, nagrajena pa je bila z dvema emmyjema, dvema zlatima globusoma, tremi nagradami NAACP in 11 nagradami People's Choice.

Serija je naredila tudi pomembne korake naprej pri rušenju rasnih stereotipov. Čeprav je humoristična, je bila v posamezne dele vključena tudi resna tematika, na primer Theovo spopadanje z disleksijo, za kar so ustvarjalci (Bill Cosby, Michael Leeson in Ed Weinberger) dobili idejo pri Cosbyjevem sinu Ennisu, ki je imel disleksijo (Ennisa je neznani ropar ubil leta 1997). Billu se je sicer v zakonu s Camille Hanks rodilo pet otrok.