Stroga pravila vedenja v olimpijskih straniščih. Foto: Twitter
Stroga pravila vedenja v olimpijskih straniščih. Foto: Twitter
Precej smeha je bilo tudi na račun takšnih WC-jev. Foto: Twitter

Slikovna navodila je prvi objavil na svojem Twitterju kanadski deskar na snegu Sebastien Toutant, ki je ob svojem prihodu v Rusijo naletel na "Sočijska pravila vedenja v toaletah". In čeprav je na seznamu petih prepovedanih početij na WC-jih nekaj povsem razumljivih (ne čepite na školjki, denimo), pa sta še zlasti zadnji dve bolj ... posebni.

Na prvi prečrtani sličici tako narisani možic v stranišču ribari. Z ribiško palico. Zakaj bi organizatorji pomislili, da bo kdo izmed tekmovalcev s seboj prinesel ribiško opremo, s katero bi preizkušal srečo v sočijskih kopalnicah, ni jasno.
In ne, naj bodo igre še tako drage (stale so 51 milijard dolarjev), snovalci si niso zamislili WC-jev nad zamrznjenimi jezeri, piše Independent.

Brez zadevanj
Druga prečrtana sličica je morda vseeno za odtenek bolj razumljiva - športniki na olimpijskih straniščih ne smejo kaditi ali se zadevati, kar je nekako samo po sebi umevno, še zlasti, če upoštevamo strog protidopinški nadzor.

Do objave pravil vedenja na straniščih prihaja nekaj tednov po tem, ko je na dan prišla fotografija toalete v smučarskem središču za biatlon in tek na smučeh, kjer so, verjetno po vzoru vzhodnoruskih običajev, vgradili kar po dve straniščni školjki v enem prostoru.

Olimpijske igre v Sočiju, ki jih bomo lahko spremljali med 7. in 23. februarjem, naj bi bile najdražje olimpijske igre do zdaj.