Watson je za zmagovalce prve tekme izbral Francoze. Foto: Reuters
Watson je za zmagovalce prve tekme izbral Francoze. Foto: Reuters

350-kilogramski Watson ima dober nos za napovedovanje izidov nogometnih tekem. Prvič se je v napovedovanju preizkusil med zadnjim svetovnim nogometnim prvenstvom v Braziliji, vendar se njegove napovedi niso vedno izkazale za točne. Kljub temu Watson ni izgubil zaupanja obiskovalcev in zaposlenih v živalskem vrtu.

Nanj so se obrnili tudi pred začetkom evropskega prvenstva in mu na izbiro ponudili dve škatli z ledom, ribami in zastavama rivalskih moštev. Watson je za zmagovalce uvodne tekme, na kateri sta se pomerili Francija in Romunija, izbral domačo izbrano vrsto in ni se uštel. Galski petelini so Romune namreč premagali z 2:1.

Bo tako uspešen kot Paul?
Oskrbnik morskega leva Pablo Joury zato upa, da bo Watson lahko uspešno nadomestil poginulo hobotnico Paula, ki je leta 2010 na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki pravilno napovedala zmagovalce kar osmih dvobojev, vključno z zmago Španije v finalu nad Nizozemsko.

Če bo Watson pri napovedovanju uspešen, ga čaka dolga kariera, saj morski levi lahko doživijo tudi do 30 let, Watson pa je pred kratkim praznoval šele 15. rojstni dan.