Kakšna bo prihodnost evra? Foto: EPA
Kakšna bo prihodnost evra? Foto: EPA

Za novo domislico je po navedbah lastnikov stavnic precejšnje zanimanje, čeprav števila in vrednosti vložkov ne gre primerjati s tistimi pri športnih stavah.

Kljub temu pa Britancem ne gre pripisovati pretiranega pesimizma, saj večina tistih, ki stavnice iz verige William Hill obiščejo v želji po ugibanju o prihodnosti skupne evropske valute, vendarle stavi na to, da bo ta preživela.

Glede na trenutna razmerja bo tako vsak, ki en britanski funt stavi na to, da se bo evro kot skupna evropska valuta obdržal še eno leto, ob koncu leta 2012 iztržil zgolj 1,25 funta. Bolj skeptična manjšina, ki meni, da evro prihodnjega leta ne bo preživel, pa bo v primeru, da ima prav, iz vsakega vloženega funta iztržila 3,75 funta.

Poleg prihodnosti evra lahko Britanci stave polagajo tudi glede članstva Grčije v območju evra. Glede tega so igralci manj enotni. Tako skeptiki kot optimisti lahko namreč na tem področju iz vsakega vloženega funta iztržijo 1,83 funta.

Ne glede na to pa pri vprašanju, katera država bo prva zapustila območje evra, obiskovalci britanskih stavnic, ki imajo poleg Grčije na izbiro še Italijo, Portugalsko in Španijo, najpogosteje izberejo prav Odisejevo domovino.