Prstan Jane Austen, ki ga je na dražbi kupila Kelly Clarkson. Foto: Telegraph
Prstan Jane Austen, ki ga je na dražbi kupila Kelly Clarkson. Foto: Telegraph

Clarksonova, ki je zaslovela z zmago na Ameriškem idolu leta 2002, je prstan lani kupila na dražbi, dragocenosti pa ne bo mogla odnesti domov.

Iz muzeja Jane Austen so namreč sporočili, da so zbrali denar za odkup prstana. Britanska vlada je 31-letni pevki preprečila izvoz prstana, saj naj bi šlo za dragocenost nacionalnega pomena.

Kot so sporočili iz muzeja Jane Austen v Hampshiru, je Clarksonova sprejela ponudbo, da prstan odkupijo za 157.740 britanskih funtov, piše francoska tiskovna agencija AFP. Clarksonova je muzej lani premagala na dražbi in prstan kupila za okrog 150.000 britanskih funtov.

Kuratorka v muzeju Mary Guyatt je ob tem dejala, da so v muzeju naravnost navdušeni, da bodo lahko "domov" prinesli prstan. Ta je eden izmed treh kosov nakita, za katerega vedo, da je pripadal Jane Austen, poznani po klasikah, kot so Prevzetnost in pristranost, Emma ter Razsodnost in rahločutnost.

"Presenetila nas je radodarnost vseh, ki so podprli naša prizadevanja, da bi dobili prstan," je poudarila in dodala, da ga bodo zdaj lahko videli obiskovalci, ki v muzej prihajajo z vsega sveta. V muzeju bodo prstan na ogled postavili na začetku prihodnjega leta.