Foto:
Foto:
Barbara, Laura in Jenna Bush
Sive lase je očku povzročala predvsem Jenna. Foto: EPA

Sam je dejal, da šest dekad, kolikor jih bo imel, ni nobena starost, za sive lase pa so krive najstniške norčije dvojčic Jenne in Barbare. Dodal je: "Vsem mladim bi rad nekaj vam povedal. Ko sem bil vaših let, sem menil, da je človek, ki je star 60 let, res star. To je vse samo v vaši glavi. To sploh ni taka starost, resnično ni."

Bush se je na račun svoje starosti šalil med govorom o priseljencih in priseljevanju. Že predtem se je med srečanjem z nekaj priseljenci pošalil z očetom dveh majhnih otrok: "Menite, da so moji lasje sivi zato, ker sem predsednik? Ne, moji lasje so take barve, ker imam dve najstniški hčerki."

Sicer pa sta bili njegovi hčerki znani po svojem divjem obnašanju predvsem med Bushevim prvim predsedniškim mandatom, ko so ju policisti večkrat ustavili zaradi vožnje v pijanem stanju. Znani sta tudi zaradi neumnih izjav, zaradi katerih so se njegovi svetovalci nekaj časa bali, da njun očka ne bo spet izvoljen na najpomembnejši položaj v ZDA.

Barbara je imela večkrat težave z alkoholom in je bila tudi kaznovana zaradi vožnje pod vplivom te opojne substance. Jenna, ki jo je roka pravice ujela tudi s ponarejenimi dokumenti, je bila sicer že v srednji šoli znana po t. i. bušizmih. Po svojih izjavah ne zaostaja za svojim očetom. Tako je ta nekoč med drugim izjavil, da njegova administracija škoduje ZDA in njenim državljanom.