Vhod v stanovanje na Perry Street 64. Foto: Screenshot
Vhod v stanovanje na Perry Street 64. Foto: Screenshot
Carrie na stopnicah svojega domovanja.

Kupec, ki očitno želi ostati anonimen (kot lastnika so zapisali samo podjetje MMKK Perry Street Realty LLC), je stanovanje kupil za 9,85 milijona dolarjev, kar je za 20.000 dolarjev več, kot je bila izklicna cena.
Stanovanje je sicer dobro poznano vsem, ki so spremljali serijo Seks v mestu, v kateri je kolumnistka Carrie (Sarah Jessica Parker) tekala po tistih nekaj vhodnih stopnicah v vrtoglavo visokih petah, z dizajnersko torbico v rokah. Prav na teh istih stopnicah so se navadno s poljubi končali Carriejini zmenki v prvih treh sezonah HBO-jeve takrat paradne serije, ki so jo predvajali med letoma 1998 in 2004.
Štirinadstropna stanovanjska hiša iz 19. stoletja na impresivnih 380 kvadratnih metrih površine ima 10 sob in šest kaminov, dražbena hiša Sotheby's pa jo je opisala kot hišo, ki "čaka, da bo obnovljena na svojo izvirno veličastnost".
Videna tudi v Allenovem filmu
Ta nepremičninski košček newyorške zgodovine, zgrajen leta 1866, se nahaja blizu križišča z Bleecker Street v West Villageu, zvezdnike pa je privabljala tudi pred Seksom. Tako se hiša pojavi v filmu Alice Woodyja Allena, v njej pa je kar 16 let stanoval tudi modni guru Tim Gunn. So se pa sosedje v preteklosti pritoževali, da "Carriejina hiša" kali mir in tišino soseske.

V zadnjih letih je bila hiša večkrat kupljena in prodana, vsakič za višjo ceno. Zadnjič je bila prodana novembra lani, in sicer za 9 milijonov. Visoki stropi so bogato okrašeni, izrezljani robniki pozlačeni, tla pa so obložena s parketom. A nepremičninski agenti so namignili, da potrebuje stanovanje "nekaj dela".

Hiša na ulici Perry je postala prava mala turistična atrakcija, saj je v zadnjih letih kar nekaj turistov opravilo "Seks v mestu turo", ki vključuje tudi postanek pri Carriejinem domovanju. Blizu je tudi slavna pekarna Magnolia in restavracija Balthazar, kjer so obedovale štiri protagonistke. Leta 2008 je ulični hišni svet uspešno ustavil avtobuse omenjene ture, da so se nehali ustavljati tik pred hišo na številki 64.