Takole so dekleta vadila pred odhodom v Baku. Foto: RTV SLO
Takole so dekleta vadila pred odhodom v Baku. Foto: RTV SLO

Plesni del nastopa za letošnjo slovensko predstavnico na Evroviziji Evo Boto in njene spremljevalne pevke, Sandro Feketijo, Katjo Koren, Ano Bezjak ter Martino in Matejo Majerle, sta pripravila Matic Zadravec in Erik Bukovnik.

Zadravec, ki je sicer znan tudi kot koreograf plesne skupine Maestro in oddaje Misija Evrovizija, je za MMC povedal, kako so sestavili koreografijo za Evo, vprašali pa smo ga tudi, kaj meni o uspehu kolega Anžeta Škrubeta, ki je na podelitvi Billboardovih glasbenih nagrad nastopil s pevcem Usherjem.

Kako ste sestavljali koreografijo za Evo Boto in spremljevalne vokalistke?
Koreografijo sva pripravila skupaj z Erikom. Najprej sva poslušala glasbo in se dogovorila o poteku koreografije. Nato sva v dvorani na podlagi vnaprej določenega načrta naredila osnutek koreografije. Pozneje sva skupaj z Evo, spremljevalnimi vokalistkami in avtorjem scenskega nastopa Gorčinom Stojanovićem na podlagi njihove vizije dokončno sestavila koreografijo, ki ste jo lahko spremljali na televizijskih naslonih.

So imela tudi dekleta kaj besede pri tem?
Seveda so tudi one podajale predloge, vendar je bila končna odločitev najina.

So imela kaj težav?
Menim, da kakšnih posebnih težav ni bilo. Pravzaprav so naju dekleta s svojim plesnim znanjem prijetno presenetila.

Kolikšen pomen, mislite, ima koreografija za samo uvrstitev v finale Evrovizije?
Celoten nastop je pomemben, kar vključuje tudi koreografijo. Sva pa mnenja, da je več poudarka na pesmi in trendu v glasbeni industriji.

Vaš kolega Anže Škrube iz skupine Maestro je ustvaril plesne korake za romunske predstavnike. Ste videli njegovo koreografijo?
Videla sva del koreografije in meniva, da je Škrube, kot vedno, pripravil izvrstno koreografijo.

Anže je nastopil v plesni skupini pevca Usherja. Ali vi vidite to kot velik uspeh?
Seveda! To so sanje skoraj vsakega plesalca. Celoten Maestro team je ponosen na njegov uspeh in ga podpiramo na njegovi poti.

S kom izmed znanih glasbenikov bi si želeli nastopiti vi, če bi lahko izbirali?
Jih je veliko, vendar če moram izbirati, bi se odločil za Justina Timberlaka.