"Zadnje tedne sploh nisem več lačna in upam, da je to zadnji stadij, preden bom lahko obstajala zgolj s pomočjo zraka in svetlobe," pravi Lukjanova. Foto: Facebook
Valeria Lukyanova
Svoja najstniška leta je preživela kot običajno dekle, a čedna svetlolaska se je nato odločila, da želi postati podobna barbiki. Foto: Facebook

23-letnica je že priznala, da je njen videz znamenite lutke Barbie na fotografijah posledica uporabe orodja Photoshop in številnih plastičnih operacij (brada, prsi, odstranitev nekaj reber), toda njen nenaravno ozki pas je posledica tudi načrtnega neuživanja hrane.

"Zadnje tedne sploh nisem več lačna in upam, da je to zadnji stadij, preden bom lahko obstajala zgolj s pomočjo zraka in svetlobe," je zdaj priznala v intervjuju International Business Times.

Pojasnila je namreč, da se spreobrača v kult breatharianizma, kjer verjamejo, da hrana - in najverjetneje celo voda - ni ključna za človekovo preživetje. Gibanje je sicer že naletelo na ostre kritike, saj trdijo, da so nekateri sledilci zaradi stradanja tudi umrli.

Valeriji so sledile še druge
Lukjanova pa se je v enem intervjuju sicer opisala tudi kot "učiteljica zunajtelesnega potovanja" in pojasnila, da svoj videz uporablja kot orodje za "promoviranje duhovnih idej".

Mlada Ukrajinka je sicer velika uspešnica na družbenih omrežjih, saj ima na tisoče sledilcev na svojem kanalu na YouTubu ter na Facebooku, Twitterju in Instagramu.

Svoja najstniška leta pa je preživela kot običajno dekle, a čedna svetlolaska se je nato odločila, da želi postati podobna barbiki - lutki, ki jo je družba Mattel na trg poslala pred dobrimi 50 leti, nato pa je osvojila svet.

Velike modre oči, bujno oprsje in ozek pas so očarali tudi Valerijo, zato se je odločila za številne plastične operacije, ki so nazadnje pripeljale do tega, da je postala barbika v človeški podobi in pritegnila pozornost medijev, sledile pa so ji še nekatere rojakinje in sovrstnice.