Si lahko zamislite poroko, ne da bi partnerju nataknili poročni prstan? Foto: EPA
Si lahko zamislite poroko, ne da bi partnerju nataknili poročni prstan? Foto: EPA
Nintendo
Obsedenost z virtualnim življenjem ima v redkih primerih močne posledice na realno življenje, dokazuje primer iz Japonske (fotografija je simbolična). Foto: EPA
Vlak smrti
Ste tudi vi med tistimi, ki se nikoli ne naveličajo vožnje z vlakcem smrti? Kako daleč bi šli, da bi za vedno ostali v stiku z njim? Foto: EPA
Berlinski zid
Spomin na številna grozodejstva, ki so se dogajala po drugi svetovni vojni na ozemlju današnje Nemčije, je očitno lahko tudi dober zakonski partner. Foto: EPA

Od Avstralije do Britanije je pred dnevi svet obnorela novica o naslednji veliki kraljevi poroki, na katero so Otočani morali čakati kar tri desetletja. Tovrstni dogodki pa imajo kot vse stvari v življenju tudi svojo nasprotno stran in včasih se preprosto ne moramo načuditi brezmejni domišljiji posameznikov, tudi ko beseda nanese na vstop v zakonski stan.

Kitajec se je poročil sam s sabo
Celo paleto nenavadnih zakonov začenjamo s Kitajcem Liu Jejem, ki se je pred tremi leti poročil kar sam s sabo. Narcisoidni Kitajec je na svoj veliki dan prišel oblečen v beli obleki, za "nevesto" pa je vzel kar fotografijo, na kateri je bil portret koga druga kot njega – le da je bil na njej oblečen v rdečo obleko. "Moje razumevanje zakonske zveze se razlikuje od drugih. Ta zakon je začetek procesa rekonstrukcije moje osebnosti," je tedaj trdil Liu. Po sami ceremoniji nista manjkali niti dobra pijača in jedača ob dobri glasbi.

Japonec se je poročil z likom iz videoigre
SAL 9000 se je preteklo leto poročil z Nene Anegasaki. Svojo izbranko je odpeljal na medene tedne na Guam. A pozor! SAL 9000 je mladi Japonec, ki je se poročil z virtualno osebo iz Nintendove igrice Love Plus. Dejal je, da bo po poroki vedno igral samo to igro, čeprav se bodo na tržišču pojavile druge.

Švedski zakon z berlinskim zidom
Švedinja Eija Riitta Berlin Maurer (danes 54-letna ženska) se je pred več kot tridesetimi leti poročila z … Berlinskim zidom. "To je dolgo bila zveza na daljavo, ker eden izmed naju nerad potuje. Ampak ko sva se videla, sva se vedno slikala skupaj. Poročila sva se leta 1979 v Berlinu in takrat sem prevzela možev priimek Berlin-Mauer," je zapisala Eija-Riitta. Psihično motnjo so švedski psihiatri poimenovali "objectum sexuallity," kar pomeni, da se oseba zaljubi v stvar in ne ljudi. Najpogosteje jih privlačijo zgradbe, avtomobili in stroji.

Poroka z vlakcem smrti
33-letna Amy Wolf iz New Yorka je svojo večno zvestobo obljubila vlakcu smrti "1001 noč" iz zabaviščnega parka Knoebels. Ona je njemu zvesta, a kaj, ko jo njen "soprog" dnevno prevara z več kot tisoč drugimi osebami. Amy pa odgovarja, da ni ljubosumna, saj naj bi bila njuna veza "duhovna".

Zdaj vaju proglašam za ženo in kobro
Indijka Bimbala Das se je pred štirimi leti na tradicionalnem hinduističnem poročnem obredu pred okoli 2.000 gosti poročila s kobro. "Čeprav kača ne govori in ničesar ne razume, z njo komuniciram na poseben način," je povedala vzhičena mladenka in dodala, da je soprog ni še nikoli poškodoval.

Na življenjski vožnji s hroščem
Edvard Smith
iz Washingtona že nekaj let živi v zakonu s Vanillo – Volkswagnovim hroščem. 58-letni Američan je prepričan, a z njegovo ljubeznijo ni nič narobe. Pred Vanillo je bil Edvard v "vezi" s številnimi avtomobili. Priznal je, da je občeval s več kot 1.000 in da je začel, ko je bil star 15 let.

Ona je živa, on pač ne
Magali Jaskiewicz
bi se leta 2008 morala poročiti s svojim fantom Jonathanom Gerogejem, ampak je Jonathan le dva dneva pred tem tragično umrl v nesreči z motociklom. Takrat 32-letna Magali je izkoristila luknjo v francoskem zakonu, ki omogoča posmrtno poroko, če so vse formalnosti okoli slovenosti opravljene pred smrtjo enega izmed mladoporočencev. Dekletu je na koncu uspelo dokazati, da sta skupaj živela od leta 2004 in se pred 30 gosti pojavila v poročni obleki ter mu obljubila večno zvestobo.