V Mirni Peči so
V Mirni Peči so "žegnali" motoriste in motorje (fotografija je simbolična). Foto: MMC RTV SLO

Število zbranih na 14. tradicionalnem srečanju, ki sta ga tudi letos priredila Motoklub Trebnje ter Zveza motoklubov Slovenije in na katerem so vnovič opozorili na varnost udeležencev in upoštevanje drug drugega na cestah, se je v primerjavi z lanskim letom prepolovilo.

Po besedah predsednika Zveze motoklubov Slovenije Leopolda Pungerčarja je sporočilo srečanja, da počasna in zmerna vožnja ponuja več užitkov ter predvsem večjo varnost. Letošnji obisk je bil zaradi dežja in hladnega vremena v preteklih dneh za polovico manjši od lanskega, ko se je v Mirno Peč pripeljalo rekordnih 10.000 motoristov.

Kulturni program srečanja motoristov iz vse Slovenije so tokrat prireditelji posvetili lani umrlima mirnopeškima rojakoma, harmonikarju Lojzetu Slaku in pesniku Tonetu Pavčku.

Vse več motornih koles na cestah
Pungerčar je preteklo motociklistično sezono označil za precej črno. Na slovenskih cestah je umrlo 28 motoristov, leto prej pa 17. Motoristi po njegovih besedah upajo, da bo letošnja sezona glede prometnih nesreč bolj blaga in prizanesljiva.

Po podatkih prirediteljev se na slovenskih cestah povečuje tudi število motornih koles. Lani je bilo registriranih nekaj več kot 44.300 tovrstnih vozil, kar je skoraj 5.000 več, kot jih je bilo prijavljenih leta 2009.