Umrla je v prometni nesreči avgusta 1997, ko sta bila njena sinova princ William in princ Harry stara le 15 in 12 let. Foto: AP
Umrla je v prometni nesreči avgusta 1997, ko sta bila njena sinova princ William in princ Harry stara le 15 in 12 let. Foto: AP

Diana Spencer je maja 1979 le nekaj tednov po tem, ko se je preselila v London, izpolnila prijavnico za elitno agencijo za varuške Solve Your Problem. Na obrazcu je zapisala svoje pretekle delovne izkušnje, večinoma je dela kot varuška, pomočnica mami in negovalka otrok neuradno opravljala za svoje prijatelje in družino. Pod svoje veščine pa navedla osnovno kuhanje, gospodinjska dela, skrb za živali in balet.

Foto: EPA
Foto: EPA

Še kot 17-letnica, preden je pozneje postala princesa, je zapisala, da se je rodila leta 1960, namesto leta 1961 – domnevajo, da je lagala zato, da bi hitreje dobila službo ali prejela večjo plačo, seveda je preprosto lahko šlo zgolj za napako, poroča BBC.

"Ta obrazec predstavlja enega zadnjih ostankov Dianinega 'normalnega' življenja," je rekel dražitelj Andrew Stowe iz bristolskega podjetja Auctioneum in dodal, da je le dobri dve leti pozneje Spencer postala valižanska princesa, njeno življenje se je obrnilo na glavo.

Prvi tovrstni dokument Diane, ki je sicer v prometni nesreči umrla avgusta leta 1997, so ponudili na dražbi. Zanj je anonimen zbiratelj iz Združenih držav Amerike odštel 8470 funtov.

"Princesa Diana, njeno življenje in zgodba imajo zelo posebno mesto v srcih veliko ljudi in rezultat te dražbe kaže, da se je še vedno dobro spominjajo po vsem svetu," je dejal Stowe, ki je rezultat oklical za neverjeten, in poudaril, da je bilo zanimanje za pogodbo z vsega sveta.