Otroci med izrezovanjem buč. Foto: MMC RTV SLO
Otroci med izrezovanjem buč. Foto: MMC RTV SLO
Otroci o noči čarovnic
Anita Ogulin o dobrodelni akciji

Ena izmed slovenskih bank in Zveza prijateljev mladine Slovenije sta namreč pripravili dobrodelno akcijo, s katero bodo pomagali socialno ogroženim otrokom na počitnice.

V videoposnetkih na desni strani si lahko ogledate izjavo Anite Ogulin iz Zveze prijateljev mladine o dobrodelni akciji ter izjave sodelujočih otrok.

Anita Ogulin iz Zveze prijateljev mladine Slovenije je povedala, da so se povabilu banke, ki je pripravila akcijo, z veseljem odzvali, saj gre za delavnice, kjer sodelujejo otroci: "Vsaka bučka je donacija za letovanje ali zimovanje. Upamo, da bo vsaka dobila svojega lastnika in pomagala otrokom, ki nimajo možnosti za letovanje ali zimovanje, k uresničitvi njihovih sanj."

Otroci so se v Ljubljani zbrali pred prostori banke, ki sodeluje v akciji, in risali ter izrezovali buče. Družbo jim je delala tudi ogromna maskota. Otroci so povedali, da buče izrezujejo za "druge, da bi videli, kaj znajo". Noč čarovnic praznujejo tako, da izdelajo buče, se kdaj našemijo in obiščejo sorodnike.

Ali tudi vi za noč čarovnic izrezujete buče? Vabljeni k pošiljanju vaših izdelkov na Moj splet.

C. R.

Nekaj fotoutrinkov si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

Otroci o noči čarovnic
Anita Ogulin o dobrodelni akciji