Pol ure počitka stane 11 evrov. Foto: Reflexia
Pol ure počitka stane 11 evrov. Foto: Reflexia

Hitenje z enega sestanka na drugega, kosilo pred računalnikom v pisarni in pomanjkanje koncentracije – marsikdo si pri takem tempu zaželi kratek opoldanski spanec. Tega si lahko odslej privoščijo obiskovalci sprostitvenega salona, ki se nahaja le streljaj od slavne Štefanove katedrale. "Idejo za salon sem dobil iz lastne potrebe po dnevnem počitku. V svojem stresnem delovniku projektnega vodje mi je to zelo manjkalo," je ob odprtju povedal lastnik salona Peter Schurin.

Raziskovalci so ugotovili, da je reden polurni opoldanski dremež zelo koristen za zdravje, saj zvišuje koncentracijo in produktivnost, izboljšuje kratkoročni spomin, preprečuje izčrpanost in za 37 odstotkov zmanjša možnost srčne kapi.

In kako poteka sprostitev v salonu? Obiskovalci salona se udobno namestijo na usnjene fotelje, ki so postavljeni v mirnem prostoru in med sabo ločeni s španskimi stenami. Za polurni dremež s krepčilnim napitkom morajo odšteti 11 evrov. Če si želijo počitka v ločeni sobi, pa je treba v žep seči globlje - 40 evrov stane ura počitka s sproščujočo glasbo in napravo za merjenje stopnje sproščenosti. Prav tako pa se lahko obiskovalci s pomočjo interaktivnih računalniških iger naučijo pravilnega dihanja in sprostitve.