Foto: Reuters
Foto: Reuters
Dvojčka skupaj s svojo mamico na prvi predstavitvi na začetku leta. Foto: Reuters

Štirimesečna bratec in sestrica, ki sta na svet privekala 9. decembra lani, sta se šele drugič pokazala predstavnikom sedme sile in obiskovalcem. Spremljala ju je njuna mamica Giovanna.

Na začetku so v živalskem vrtu skrbno skrbeli za dvojčka, saj so prvi tedni kritični - smrtnost naj bi bila kar 70-odstotna, so sporočili decembra iz münchenskega živalskega vrta. Kosmatinca sta v teh mesecih lepo napredovala: "Dan za dnem malčka postajata večja, dejavnejša in močnejša, kar je dokaz, da gre vse po načrtu," je dejala biologinja Beatrix Köhler.

Ob imenovanju so beli kepici tudi krstili, več kot 20 različnih organizacij, med njimi zasebna podjetja, dobrodelne organizacije, medijske hiše in poslovneži, je želelo prevzeti botrstvo nad dvojčkoma. Na koncu je čast pripadla fotografu Norbertu Rosingu in mlademu zagonskemu podjetju Speciality Coffee.

V živalskem vrtu Hellabrun je tradicija, da se imena živali, ki so rojene v živalskem vrtu, začenjajo na črko N. Boter Norbert se je tako odločil, da bo polarnemu medvedku nadel kar svoje ime - dokler ne zraste, ga bodo klicali Nobby, pozneje pa mu bodo rekli Norbert. Podjetje Speciality Coffee z lastnikom Emanuelom Clemmon na čelu je medvedko poimenovalo po Emannuelovi teti Cornelii, ki ji je rekel Nela.

Botra sta dvojčkoma, ki sta težka 10 kilogramov, na veliki dan kupila njuno najljubšo hrano - melono.