Davidova žena je njemu in njegovi kolekciji  - precejšen del te je pozneje podaril krajevnemu nogometnemu klubu - pokazala vrata, ko je mož izrazil željo, da bi uradno spremenil svoje ime v gospod Pingvin. Od te namere je pozneje odstopil, a čeprav je v dokumentih zapisano Alfred David, ga vsi v Bruslju kličejo gospod Pingvin. Foto: Reuters
Davidova žena je njemu in njegovi kolekciji - precejšen del te je pozneje podaril krajevnemu nogometnemu klubu - pokazala vrata, ko je mož izrazil željo, da bi uradno spremenil svoje ime v gospod Pingvin. Od te namere je pozneje odstopil, a čeprav je v dokumentih zapisano Alfred David, ga vsi v Bruslju kličejo gospod Pingvin. Foto: Reuters

"Ko umrem, ne bom v bistvu mrtev, pojdite do katerega koli živalskega vrta in pojdite do pingvinov, vzkliknite 'Albert' in tisti pingvin, ki bo pritekel, to sem jaz," je dejal za Reuters Alfred David.

Obsedenost s pingvini 79-letnega Monsieura Pingouina (Gospoda Pingvina), kot ga poznajo njegovi sosedje v eni izmed sosesk v Bruslju, traja že več kot 40 let.

Kako se je vse skupaj začelo?
Davidovo življenje se je spremenilo maja 1968, ko si je v prometni nesreči poškodoval kolk. Po poškodbi je začel šepati in se pozibavati med hojo, kar naj bi spominjalo na hojo pingvinov, zato so ga kolegi začeli klicati Gospod Pingvin.

Posledično se je Belgijec začel vse bolj zanimati za pingvine - začel je zbirati vse, kar je bilo z njimi povezano. Njegova obsedenost je iz dneva v dan bolj rastla, tako da je v svojem domu ustvaril mali muzej, v katerem lahko najdete več kot 3.500 pingvinastih spominkov.

"Vse skupaj se je začelo kot hobi, pozneje je nastala zbirka, ki je sčasoma postala moja strast, danes pa sem s tem obseden," opisuje razvoj ljubezni do pingvinov možakar, ki resnično verjame, da je postal pingvin. Ko si David nadene pingvinasto oblačilo, se začne oglašati kot pingvini, je pa tudi surove ribe.

Gospod Pingvin je ponosen, ker zbuja toliko medijske pozornosti - pojavil se je v številnih televizijskih šovih, leta 1992 pa je bil kot poseben gost povabljen na amsterdamsko premiero filma Batmanova vrnitev.