Čevlji Alenke Bratušek so
Čevlji Alenke Bratušek so "padli v oči" Hrvatom. (S klikom na fotografijo se ta odpre v večji ločljivosti.) Foto: EPA
Twitter
Razprava o premierkinih čevljih na Twitterju. Foto: EPA

Tako so jih namreč označili hrvaški novinarski kolegi pri enem izmed spletnih portalov, o tem pa so se nato razpisali tudi nekateri slovenski mediji. Črni lakasti salonarji z leopardjim vzorcem, ki jih je izbrala premierka, naj bi imeli tudi "neprimerno" visoko peto.

Pri 24sata.hr so zapisali: "Mogoče je šla Bratuškova po Pahorjevih stopinjah in zapeljuje našega premierja." S tem so spomnili na medsebojno naklonjen odnos nekdanjih premierjev obeh držav, Boruta Pahorja in Jadranke Kosor.

O obutvi slovenske premierke se je takoj razvila vroča razprava tudi na družbenih omrežjih, zaradi čevljev "za v posteljo" je bilo ves dan veselo na Facebooku in Twitterju. Nekateri so se strinjali, da je bila izbira leopardjega vzorca za tak dogodek res neprimerna, spet drugi so trdili, da še zdaleč ne. Toda največ isker se je kresalo okrog besedne zveze "čevlji za v posteljo".

(Ne)primerni čevlji "za v posteljo"
Sodeč po objavljenih zapisih so nekateri Slovenci prepričani, da kakršni koli čevlji v postelji sploh nimajo kaj iskati. Drugi so pisali, da čevlji "za v posteljo" seveda obstajajo, vendar pa še zdaleč to niso taki, kot jih je izbrala premierka.

Nekaj pa je bilo tudi takih, ki so trdili, da šele čevlji v posteljo prinesejo tisti pravi erotični naboj, vendar pa morajo biti zares posebni - največkrat se je omenjala platforma in nekoliko debelejša vrtoglavo visoka petka, pa tudi rdeča barva, črn lak, visoki oprijeti škornji, "štrikci" ...

Vaša izbira pa je ...?
V uredništvu smo tako za rubriko Zabava bolj v šali kot zares zbrali nekaj fotografij "potencialnih čevljev za v posteljo", priložili pa smo tudi video klišejskih puhastih copatk z visoko petko, v katerih se v spalnico odpravljajo glavne junakinje v ameriških filmih in tv-serijah.

V komentarjih pod novico pa nam dame lahko razkrijete, katere izmed njih bi za v posteljo najraje obule ve, gospodje pa nam lahko zaupate, v katerih bi najraje svojo partnerico med rjuhami videli vi. Lahko pa seveda odgovorite, da je bosa noga pač najboljša izbira ...