Dogodka se je udeležilo ogromno oboževalcev. Foto: Reuters
Dogodka se je udeležilo ogromno oboževalcev. Foto: Reuters
Park Mak-rye
Številni so obiskali tudi njeno restavracijo, ki jo vodi že več kot 40 let. Foto: Reuters

Park Mak Rye je 70-letna babica, ki je svoj kanal na YouTubu naslovila Grandma's Diary (Babičin dnevnik) in je v zadnjem času postala prava spletna senzacija - ima 277 tisoč naročnikov, na Instagramu pa ji sledi več kot 108 tisoč ljudi.

Na YouTubu je za zdaj objavila 43 posnetkov. Vse se je začelo januarja, ko je njena vnukinja objavila posnetek z njunega potovanja v Avstralijo, ki je zelo hitro postal viralen. "Vnukinja je ustvarila nekaj posnetkov, na katerih sem tudi jaz, in jih očitno objavila," pojasnjuje. "Približno 20 dni pozneje je prišla k meni in rekla, da sva zadeli jackpot."

Njen najbolj priljubljen posnetek z naslovom "Videz za k zobozdravniku in za na tržnico" si je ogledalo več kot 1,8 milijona ljudi, v njem pa se naliči s črnim tekočim črtalom za oči in rdečim ličilom.

Super babica ima številne zelo goreče oboževalce, ki so celo prepotovali celotno državo zgolj zato, da bi lahko obiskali restavracijo, ki jo vodi že več kot štiri desetletja. Nova dejavnost pa ji je omogočila tudi, da se je povezala s starimi prijatelji.

V nedeljo je v Seulu gostila prvi šov ličenja v živo, obiskalo pa ga je več sto njenih oboževalcev. "Prepričana sem bila, da bom morala živeti v senci celotnega svojega življenja in ne bom več videla svetlobe, a zdaj je življenje kar naenkrat polno sonca," je sklenila.