Kanclerka se je med otroki dobro počutila. Foto: Reuters
Kanclerka se je med otroki dobro počutila. Foto: Reuters

59-letna političarka, ki velja za eno najvplivnejših osebnosti na svetu, se je iz "nesrečnega" St. Moritza očitno že vrnila v domači Berlin. V svojem uradu se je namreč srečala z okoli sto otroki, ki so prepevali božične pesmi, in skupaj z njimi celo zapela pesem, posvečeno ponedeljkovemu prazniku svetih treh kraljev.

Kanclerka je bila videti nasmejana, čeprav si je morala pri hoji pomagati z berglami. V nekem trenutku je z njimi celo "pomahala".

Delo od doma
Spomnimo, nemška vlada je javnosti v ponedeljek razkrila, da je Merklova med preživljanjem božičnih praznikov v švicarskih Alpah pri teku na smučeh nesrečno padla in utrpela nepopolni zlom levega zadnjega dela medeničnega obroča. Sprva naj bi Merklova mislila, da se je zgolj udarila, po zdravstvenem pregledu pa je postalo jasno, da si je nalomila kost. V bolnišnico ji zaradi poškodbe ni treba, bo pa nekaj časa pri hoji potrebovala bergle.

Za prihodnje tri tedne so tako v Berlinu odpovedali več njenih obveznosti in predvsem potovanj v tujino. Večji del dela naj bi Merklova sicer opravila od doma, prav tako naj bi osebno vodila sejo nemške vlade v sredo.