Italijani za posebne priložnosti pogosto naredijo pico pravokotne oblike. Foto: Reuters
Italijani za posebne priložnosti pogosto naredijo pico pravokotne oblike. Foto: Reuters

Dobro razpoloženi papež si je pico privoščil v družbi otrok iz bolnišnice Santa Marta, ki omogoča brezplačne zdravstvene storitve otrokom, mlajšim od petih let. Večina prihaja iz migrantskih družin. "Pojejte vse štiri metre pice, da boste zrasli," jim je dejal priljubljeni papež.

Ni šlo niti brez torte, ta je bila s hruškami in cimetom, na njej pa je bila slika papeža, ki nad glavo z roko drži Zemljo. Ta je bila razdeljena na dva dela, ki pa sta združena, kar kaže na papeževo združevalno moč, so poročali italijanski mediji.

Frančišek je nato vernike na Trgu sv. Petra pozval, da "moramo biti vedno veseli, tudi če ne gre vse tako, kot si želimo". Iz množice so se slišali mnogi vzkliki in voščila, večtisočglava množica pa je slavljencu v italijanskem jeziku zapela tudi zimzeleno Vse najboljše.

Papežev rojstni dan je letos sovpadal s tretjo adventno nedeljo, ki je znana tudi kot nedelja veselja.

Papež Frančišek se je kot Jorge Mario Bergoglio rodil leta 1936 v Buenos Airesu v Argentini. Poglavar Rimskokatoliške cerkve je postal 13. marca leta 2013. 266. vodja Rimskokatoliške cerkve je prvi papež iz jezuitskega reda in prvi, ki prihaja iz Latinske Amerike.