Barack Obama v elementu. Foto: Reuters
Barack Obama v elementu. Foto: Reuters
Sofia Vergara
Številne poglede je pritegnila vedno zapeljiva igralka Sofia Vergara. Foto: Reuters
Obama se je šalil tudi na svoj račun

Med gosti so bili spet dobro zastopani znani hollywoodski obrazi, tako so se s prvim možem ZDA družili legendarna pevka in igralka Barbra Streisand, južnokorejski fenomen Psy, režiserja Steven Spielberg in George Lucas, igralci Patrick Stewart, Kevin Spacey in Gerard Butler, igralke Robin Wright, Sofia Vergara, Claire Danes ...

Gostitelj večera je bil poleg povezovalca večera Conana O'Briena glavni zabavljač večera. Obama se je šalil tako na svoj račun kot tudi na račun republikancev.

Obama je gostom pokazal fotomontažo fotografij, ki ga prikazujejo s podobno pričesko, kot jo nosila njegova žena na dan inavguracije. Da bi dobil novo energijo, "bom uporabil trik svoje žene" in si omislil novo pričesko, je dejal Obama in menil, da bi bil dobro videti s frufrujem.

Obama se je pošalil, kako bi mu njegova ponovna izvolitev lahko omogočila izvedbo radikalne agende, če se ne bi postaral. "Te dni, ko se pogledam v ogledalo, moram priznati, da nisem več čvrst mlad muslimanski socialist, kot sem včasih bil," je dejal v odziv na komentarje nekaterih, ki so v zadnjem času dvomili o njegovi veroizpovedi in ga obtožili, da je radikalni levičar.

Ameriški predsednik se je dotaknil tudi bogataša Sheldona Adelsona, ki je v negativni kampanji za preprečitev ponovne izvolitve Obame na lanskih volitvah zapravil 100 milijonov dolarjev. Obama je dejal, da bi Adelson denar bolje porabil, če bi kupil otok in ga poimenoval Neobama ali če bi njemu ponudil ta denar, da bi se umaknil iz kampanje. "Verjetno jih ne bi vzel, ampak razmislil pa bi. (Žena) Michelle pa bi jih najbrž vzela," se je šalil Obama.

Nekaj besed je namenil tudi ameriški televizijski mreži CNN, pri kateri "občuduje njihovo zavzetost, da pokrijejo vse strani zgodbe. Za vsak primer, če bi bila ena dejansko resnična." Glede republikanskih prizadevanj za pridobitev podpore manjšin pa je Obama predlagal, da naj nanj gledajo kot na "poskusnega zajčka".

Nekaj besed o tragičnih dogodkih
Obama pa je za konec vendarle z resnim tonom spomnil tudi na tragične eksplozije na bostonskem maratonu, ki so zahtevale tri življenja, ranjenih pa je bilo več kot 250 ljudi. Spomnil je tudi na poplave v osrednjem delu ZDA in eksplozije v teksaški tovarni umetnih gnojil, v kateri je umrlo več kot deset ljudi.

Obama se je šalil tudi na svoj račun