Pod pokrivalom iz medvedje kože se skriva obraz princa Williama. Foto: Reuters
Pod pokrivalom iz medvedje kože se skriva obraz princa Williama. Foto: Reuters

A opazili so ga lahko le tisti, ki imajo resnično oster vid, saj je bil njegov (večini Zemljanov dobro poznani) obraz skrit pod tradicionalnim pokrivalom iz medvedje kože. Princ je namreč skupaj z drugimi konjeniki vadil za veliki dogodek, s katerim bodo naslednji teden praznovali rojstni dan kraljice Elizabete II.

Kraljica je 85. rojstni dan sicer praznovala že aprila, a javno zabavo za njen rojstni dan vedno priredijo junija, ko je vreme lepše. Običaj izvira iz leta 1748, letos bo slavje na sporedu 11. junija.

Kmalu s Kate v Kanado in Kalifornijo
William je jezdil na sivem konju z imenom Wellesley, nosil pa je rdečo uniformo irske garde z modro lento, ki jo je imel na sebi tudi 29. aprila, ko je ves svet spremljal njegovo poroko s Kate Middleton v Westminstrski opatiji. 28-letni princ je postal polkovnik te častne straže februarja, isto opravo pa bo nosil tudi na dogodku na omenjenem slavju z naslovom Trooping the Colour, ki v srce Londona po navadi pritegne na tisoče ljudi.

Princ William in njegova novopečena soproga, ki zdaj nosi uradni naziv vojvodinja cambriška, načrtujeta konec junija in v začetku julija potovanje čez lužo, obiskala bosta več mest v Kanadi, mudila pa se bosta tudi v Kaliforniji, natančneje Los Angelesu z okolico.