Kraljica Elizabeta II. v družbi svojih najbližjih. Foto: Reuters
Kraljica Elizabeta II. v družbi svojih najbližjih. Foto: Reuters
Kraljevo družino je pozdravilo na tisoče ljudi, ki so bili najbolj veseli princeske Charlotte in njenega brata princa Georgea. Foto: Reuters

Slavja ob 90. rojstnem dnevu kraljice Elizabete II., tega je praznovala 21. aprila, se nadaljujejo. Danes je bila na sporedu vojaška parada, na kateri je mimo monarhinje paradiralo več kot 1.600 vojakov in 300 konjev.

Parado na tleh je spremljala flotilja zgodovinskih ladij, ki se je spustila po reki Temzi. Pozneje si je kraljeva družina z balkona Buckinghamske palače ogledala še prelet bojnih letal britanskih zračnih sil. Po več mestih po Veliki Britaniji so zadonele vojaške salve.

Parado si je ogledalo tudi več drugih članov kraljeve družine, zbrana množica pa je bila najbolj vesela princeske Charlotte, ki se je prvič pojavila na balkonu kraljeve palače ob svojih starših, princu Williamu in njegovi ženi Catherine, ter bratcu princu Georgeu.

Današnje dogajanje je pritegnilo več tisoč radovednežev z vsega sveta.

Slavje ob kraljičinem 90. rojstnem dnevu se je začelo v petek z zahvalno mašo v katedrali sv. Pavla v Londonu, v nedeljo pa bo doseglo vrhunec z ulično zabavo, ki jo bo kraljica gostila na cesti pred Buckinghamsko palačo.