Brazilski navijači bodo imeli v polfinalu nasproti ... Foto: EPA/Reuters
Brazilski navijači bodo imeli v polfinalu nasproti ... Foto: EPA/Reuters
Veselje Sarah Brander, dekleta Bastiana Schweinsteigerja.
... nemške navijače. Na fotografiji Sarah Brander, dekle nemškega reprezentanta Bastiana Schweinsteigerja. Foto: EPA/Reuters

Gostiteljem prvenstva Brazilcem, ki jim je nogometna žoga položena v zibelko, je do zmage nad Kolumbijci pomagala tudi bučna podpora navijačev. Nogomet je namreč brez konkurence najbolj priljubljen šport v Braziliji, jemljejo ga zelo resno: pred pomembnimi tekmami se zaprejo celo banke, da se lahko zaposleni pripravijo na ogled z navijanjem.

V Fortalezi prevladujejo brazilski navijači, tudi po drugih delih Brazilije nogometni navdušenci spremljajo tekme na vsakem koraku.

Nemci v deliriju, Francozi na tleh
Tudi prva četrtfinalna tekma je pred male zaslone prikovala ves svet - Dortmund, Berlin, Hanoj, Pariz, Rio de Janeiro so le nekatera mesta, kjer so si nogometni navdušenci ogledali tekmo med evropskimi nogometnimi velesilami. Več so pokazali Nemci, tako da se uvrstitve v polfinale veselijo nemški navijači, ki so zmago svojih fantov spremljali po vsem svetu.

Eden izmed fotografov Reutersa se je pomešal med navijače v nudističnem kampu Montalivet v južnem delu Francije, drugi si je tekmo ogledal v Vietnamu, najbolj doživeto pa so tekmo spremljali tisti navijači, ki so nogometni dvoboj videli v živo na kultnem stadionu Maracana.

Navijaško vzdušje z vseh koncev sveta vam skušamo pričarati v spodnji obsežni fotogaleriji - na eni strani vidimo vzklike sreče nemških in brazilskih navijačev, na drugi pa solze žalosti in jezo na obrazih Francozov in Kolumbijcev.