Si želite poskusiti? Foto: Reuters
Si želite poskusiti? Foto: Reuters

Izjemno atraktiven bazen, ki so mu nadeli ime Infinity (Brezmejnost), so prvi plavalci že preizkusili, predstavili pa so ga tudi novinarjem in fotografom. Nastale so res izjemno zanimive fotografije, ki dajejo občutek, da voda sega vse do obzorja in nato izginja neznano kam v globino.

V resnici je rob bazena - bazen je trikrat daljši od olimpijskega, nekaj centimetrov nižji od ravni vode. Voda zato teče čez rob in se ujame v posebni zbiralnik, od koder jo prečrpajo nazaj v bazen. Ideja naj bi se porodila ob opazovanju riževih teras na indonezijskem otoku Bali.

Kompleks, imenovan Marina Bay Sands, sicer vključuje tri hotelske stolpe, odskočišče za padala in ogromno nakupovalno središče ob vodnih kanalih. Hotel, ki leži tik ob obali, ima 2.560 sob in suit, gostje pa se bodo zabavali v različnih mednarodnih restavracijah s priznanimi kuharji, obiskali gledališče, muzej in kristalni paviljon.

Kompleks ponuja delo več kot 10.000 ljudem, Singapurci pa si največji zaslužek obetajo od velikanske igralnice, saj naj bi jo vsak dan obiskalo kar 70.000 ljudi, kar znese 18 milijonov na leto. Vsak pa mora plačati 50 dolarjev vstopnine.

Ob včerajšnjem odprtju sta 2.500 VIP-ovcev zabavali pevki Diana Ross in Kelly Rowland, priredili pa so tudi posebno tekmovanje - sedem ekip s po tremi tekmovalci se je pomerilo v "štafetnem" plezanju po 350 metrov dolgi "progi" po steni enega izmed stolpov.

Fotografije kompleksa Marina Bay Sands in njegovega bazena Brezmejnost si oglejte v galeriji.