V 40 sobah so prilagodili ponudbo za pse, tako najdemo odejice in košarice za psičke, sklede, igrala ... Foto: Reuters
V 40 sobah so prilagodili ponudbo za pse, tako najdemo odejice in košarice za psičke, sklede, igrala ... Foto: Reuters

Od prejšnjega tedna lahko tako gostje hotela Sacher, ki potujejo s svojimi štirinožnimi prijatelji, rezervirajo sobo, ki je posebej prilagojena za njihove najboljše prijatelje.

Hotel, ki stoji v neposredni bližini slovite dunajske opere v prestižnem predelu mesta, je tako nekaj sob v hotelu opremil s pohištvom in dodatki, ki bodo ustrezali tako psičkom kot njihovim lastnikom.

Vodja hotela Elisabeth Guertler ob novi pridobitvi pravi, da gre za pričakovan korak: "Zelo veliko gostov, še posebej žensk, potuje s svojimi psički. To niso veliki psi, to so majhni psi, ki ga dame lahko dajo v žensko torbico. Gre tudi za lepo vzgojene pse, ne pa nekakšne umazane pse z bolhami." Hotel Sacher sta v preteklosti s svojimi psički obiskala tudi (nekdanja) nizozemska kraljica Beatrix in slavni modni oblikovalec Valentino.

Prenočitve v hotelu s prestižnimi petimi zvezdicami si ne more privoščiti vsak - prenočitev stane od 400 do 5.000 evrov, gostje pa bodo morali za sobo, kjer je ponudba prilagojena tudi psičkom, doplačati le 35 evrov na noč. Ob prijavi v hotel bodo lastniki prejeli tudi pravilnik, ki med drugim zapoveduje, da lastniki morajo zunaj sobe psičke ves čas držati na vrvici, če grizejo, morajo imeti tudi nagobčinke, kosmatincem ni dovoljeno iti v savne, bazene, telovadnico ...

V hotelu se ne bojijo, da bi psi uničili sobe, saj menijo, da imajo njihovi gostje lepo vzgojene pse. Če bi psički vseeno kaj uničili, bodo morali njihovi lastniki poplačati škodo, pravi 63-letna Guertlerjeva, nekdanja vodja dunajske operne hiše, ki prav tako redkokdaj potuje brez svoje psičke Elle - prav ona je postala zaščitni obraz "pasjega" dela hotela Sacher. Nekaj fotografij pa si lahko pogledate spodaj.