Foto:
Foto:
Pozirale so tudi pred londonskim Big Benom.

"Gole novice" bodo od ponedeljka vsak dan na sporedu televizijske postaje Get Lucky TV, ki je del sistema Sky Digital. Slednjo spremlja sedem milijonov naročnikov v Veliki Britaniji in na Irskem.

Voditeljica bo na začetku oddaje še oblečena, po vsaki prebrani novici pa bo odložila kos obleke. Do zdaj imajo izbranih že 12 voditeljic, navdušene gledalce pa bodo seznanjale tudi z novicami iz sveta športa in zabave.

V Londonu je na tiskovni konferenci pred premiernimi Golimi novicami 27-letna Lily Kwan demonstrirala tehniko slačenja med branjem. Bliskavice fotograsfkih aparatov je niso niti najmanj motile.

Na vprašanje, ali ne bodo Gole novice za ženske poniževalne, je Lily odgovorila: "Priznam, da bo morda kdo tako razmišljal. Vendar je golota v redu."

Povedala je tudi, da je bilo med ženskami veliko pozitivnih odzivov in da bilo slačenje med branjem sprva zahtevno: "Zahteva kar precej koordinacije, vendar imam za seboj odlično ekipo."

Po tiskovni konferenci so razgaljene voditeljice pozirale pred stavbo britanskega parlamenta.

Prva britanska voditeljica Golih novic bo v ponedeljek Samantha Page. 35-letnica ima diplomo iz psihologije in zoologije, poleg tega je lastnica črnega pasu v karateju.

Gole novice so začeli leta 1999 v Kanadi. Tedensko jih samo v ZDA spremlja 34 milijonov gledalcev, in sicer na plačljivih televizijskih kanalih. Sprva so Kanadčani razgaljene voditeljice občudovali na spletu, po velikanskem uspehu, kmalu jim je namreč sledilo šest milijonov gledalcev, pa so se preselile na plačljivo televizijo.

Za razliko od britanskih, na veselje gledalk, Gole novice drugod po svetu vodijo tudi moški. V Hongkongu se bodo Gole novice začele februarja, v Franciji pa bodo lahko gledali britanske novice sinhronizirane v francoščino.