Sporna podoba z jogurta. Foto: Lindahl
Sporna podoba z jogurta. Foto: Lindahl

Pri družbi Lindahl so sliko kupili od ene izmed spletnih agencij, Grk, ki se je na sliki prepoznal, pa zdaj od družbe zahteva pet milijonov evrov odškodnine.
Zapletlo naj bi se, ko je neki Grk, ki živi na Švedskem, na fotografiji na jogurtovem lončku prepoznal svojega grškega prijatelja: "Nisem mogel verjeti svojim očem, ko sem na lončku zagledal podobo osebe, ki jo poznam. Šokiran sem bil, saj gre za mojega prijatelja."
Omenjeni prijatelj se je seveda razburil in ni mogel dojeti, kako se je lahko fotografija povsem brez njegove vednosti znašla na "turškem" jogurtu. Posebej ga je razjezilo še dejstvo, da ga je Lindahl uporabil zato, ker naj bi imel videz tradicionalnega Turka. Grk je ob tem poudaril, da s Turčijo nima ničesar skupnega. Kako bi tudi lahko bilo drugače, saj imata Grčija in Turčija zaradi dolgoletnih sporov precej ohlajene odnose.
Grk je takoj spisal 40 strani dolgo pritožbo in jo poslal direktno na Švedsko. V Lindahlu so bili ob prejemu te neljube pošte domala pretreseni. Kot so sporočili, so sliko kupili od ene izmed spletnih fotografskih agencij, zaradi česar so bili trdno prepričani, da je vse v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov.