Hekerji so se že večkrat spravili na filmske zvezdnike. Foto: Reuters
Hekerji so se že večkrat spravili na filmske zvezdnike. Foto: Reuters
Seth Rogen
Komedijo The Interview si bodo Američani lahko ogledali konec leta. Foto: EPA

Hekerska skupina Guardians of Peace (Varuhi miru), ki je nedavno vdrla v računalniško mrežo studia Sony in objavila cel kup njihovih novih filmov, menda stoji tudi za novo objavo zasebnih podatkov največjih hollywoodskih zvezdnikov. Tako je razkrila skrivna imena Daniela Craiga, Natalie Portman, Tobeyja Maguira in Sarah Michelle Gellar, s katerimi se pod krinko prijavljajo, ko so kje v tujini, poroča britanski Telegraph.

Ob podatkih so neznanci objavili tudi sporočilo, v katerem od studia Sony zahtevajo, "da ne prikaže filma o terorizmu, ki lahko prelomi mir v regiji in postane vzrok za vojno". "Vi, Sony in FBI, nas ne morete najti," so še zapisali.

Pjongjang vsakršno povezavo s hekerji zavrača, čeprav pri Sonyju vztrajajo, da glede zadnjih dogodkov preiskujejo morebitno vpletenost Severne Koreje. Krožijo namreč špekulacije, ki so vdor povezale s prihajajočo komedijo The Interview, v kateri bosta igralca Seth Rogen in James Franco nastopila v vlogah televizijskih novinarjev s skrivno Cijino misijo, da izvedeta atentat na severnokorejskega voditelja. Komedija bo na ameriških velikih zaslonih premiero doživela na božič.

Severnokorejski režim se je že julija z ogorčenjem odzval na vest, da namerava Hollywood posneti komedijo o poskusu atentata na Kim Džong Una. Pjongjang je takrat ameriško potezo interpretiral kot "vojno napoved" in grozil z "neusmiljenimi protiukrepi", če načrti za film ne bodo preklicani. "Že samo dejanje ustvarjanja in predvajanja filma, ki prikazuje napad na naše vrhovno vodstvo ... pomeni objestno teroristično gesto, ki je absolutno ne bomo dopuščali," je takrat dejal predstavnik režima, Seth Rogen pa se je na Twitterju odzval: "Ljudje me praviloma nočejo ubiti, še preden so plačali 12 dolarjev za enega izmed mojih filmov."