Naziv ulice bo nosil tako italijanski kot nemški napis. Foto: Reuters
Naziv ulice bo nosil tako italijanski kot nemški napis. Foto: Reuters

Ulica se bo imenovala "Via Polpo Paul" (ulica hobotnice Paula). Bo pa naziv ulice nosil tako italijanski kot nemški napis, saj je Paul bival v akvariju v Oberhausnu v Nemčiji.

"Ta ulica nas bo še naprej spominjala na Paula, ki je postal svetovna zvezda," je v obrazložitvi zapisal mestni svet mesta Marina di Campo. V tem mestu naj bi nemška zoologinja Verena Bartsch Paula ujela v mrežo, zato je to mesto na Elbi postalo njegov "rojstni kraj". S tem pa so prevzeli tudi del "pravic", da so lahko po njem poimenovali ulico.

Paul je zaslovel z napovedmi izidov na nogometnem svetovnem prvenstvu v Južni Afriki. Pravilno je napovedal zmagovalce kar osmih dvobojev, vključno z zmago Španije v finalu nad Nizozemsko. Paulova naloga je bila izbrati eno od dveh škatlic z zastavama držav, v katero so mu oskrbovalci nastavili školjko.

Hobotnica, ki je poginila v torek, naj bi v Oberhausnu dobila tudi skromen spomenik. "Živel" pa bo še na množici izdelkov, od računalniške igrice do oblek in telefonskih ozadij, na začetku prihodnjega leta pa bo mogoče videti dokumentarni film o njegovem življenju.