Jackovi starši so z izbiro imena želeli razjeziti svoje starše. Foto: EPA
Jackovi starši so z izbiro imena želeli razjeziti svoje starše. Foto: EPA

Obe imeni in priimka so sicer v ZDA pogosti, a njihova kombinacija je tista, ki je marsikoga nasmejala - Jack Daniels je ena najbolj znanih znamk ameriškega viskija, prav tako Jim Beam, ki je vrsta viskija, znana kot bourbon.

31-letni oče Jack Daniels Leathers, je povedal, da sta z ženo ime za prvorojenca izbrala že pred poroko, zanj pa sta se odločila, ker sta želela ohraniti družinsko tradicijo. Ta je nastala iz preproste želje, ker so Jackovi starši z izbiro imena želeli razjeziti svoje starše, je pojasnil novopečeni oče.

Če bosta z ženo imela še kakšnega otroka, ga bosta v primeru, da bo sin, poimenovala Evan Williams, ki je ime za še eno vrsto bourbona. Če se jima bo rodila hči, pa jo bosta poimenovala Sherry. Gre seveda za šeri, močno belo vino, ki mu dodajo grozdno žganje, najbolj pa ga ceni britanska aristokracija.

Z alkoholom povezana imena pa niso omejena samo na družino Jacka Danielsa Leathersa - ko se je ta poročil, je njegovo zakonsko zvezo s soprogo uradno sklenil matičar po imenu Johnny Walker, ki je sicer ena od najbolj razširjenih znamk škotskega viskija.