Lady Gaga sicer ni novinka na Super Bowlu. Lani je zapela ameriško himno, po nastopu pa so deževale pohvale o njenem nastopu. Foto: Reuters
Lady Gaga sicer ni novinka na Super Bowlu. Lani je zapela ameriško himno, po nastopu pa so deževale pohvale o njenem nastopu. Foto: Reuters
Beyonce
Že lani je za politično vsebino na Super Bowlu poskrbela tudi Beyonce, ki je opozorila na nasilje proti temnopoltim Američanom in na boj žensk za uveljavitev v svetu, ki ga obvladujejo moški. Foto: Reuters

Perfekten nastop, ki ga bo izvedla med velikim finalom letošnjega tekmovanja v velikem nogometu, je osnovni izziv za Stefani Germanotto, kot je pravo ime Lady Gaga.

"Pomembno si je ogledati ta svetovni oder in se vprašati, kako je mogoče vsemu še kaj dodati," je v videu, ki oglašuje Super Bowl, povedala pevka, ki se zaveda, da bodo med omenjenimi 115 milijoni gledalcev praktično vsi pomembnejši ljudje iz sveta zabave. Šov je nedvomno premišljen do zadnjega giba, Lady Gaga pa bo morebiti ostala zvesta svojemu novemu slogu, ki jo iz nekakšne izzivalne popglasbenice spreminja v izvajalko country rocka.

Lady Gaga podprla Hillary Clinton
Ameriška javnost ugiba tudi, ali bo Lady Gaga javno napadla Donalda Trumpa. "Bil bi presenečen, če ne bi izrazila tudi svojega političnega prepričanja," je za televizijo ABC povedal Larry Hackett, nekdanji glavni urednik revije People, in dodal, da bi bilo tudi za pevko porazno, če tega ne bi storila in izkoristila priložnosti prenosa, ki si ga bo predvidoma ogledalo 115 milijonov Američanov.

Lady Gaga je v ameriškem predvolilnem boju javno stopila na stran demokratov in Hillary Clinton. Pozneje se je udeležila tudi protestov pred Trumpovo zgradbo v New Yorku.

Lady Gaga sicer ni novinka na Super Bowlu. Lani je zapela ameriško himno, po nastopu pa so deževale pohvale o njenem nastopu. Izstopala je z opravo v ameriških barvah, USA Today je pevkino opravo označil za "totalno perfekcijo".