Kakšne predloge bi vi podali, kako porabiti denar? Foto: Pixabay
Kakšne predloge bi vi podali, kako porabiti denar? Foto: Pixabay

Na občini na vprašanje, za kaj jih bodo namenili, odgovarjajo, da kogar koli bi vprašali, kako bi denar porabili, bi verjetno vsakdo imel svojo idejo. Zato si bodo na občini vzeli čas in najprej naredili analizo določenih projektov, preverili stopnjo pripravljenosti, predvsem pa njihovo izvedljivost. Menijo tudi, da ne bi bilo najbolje, če bi ta sredstva razdelili na "prafaktorje".

Sorodna novica Srečnežu, ki je eurojackpot vplačal v Rogaški Slatini, bo na račun kapnilo 9,4 milijona evrov

Želja občine je, da predlog porabe teh sredstev oblikuje čim širši krog občanov in da jih namenijo za vsebine, ki bodo zadovoljile želje in pričakovanja vseh generacij.

Konec januarja je glavni dobitek eurojackpota, vreden 11,1 milijona evrov, na pošti v Rogaški Slatini vplačal slatinski občan, ki je tako bogatejši za 9,4 milijona evrov.

Po podatkih Loterije Slovenije je bil omenjeni jackpot že tretjič vplačan v Sloveniji. Prvega, ki je bil vreden 21 milijonov evrov, je igralec vplačal konec leta 2013 v Grosupljem, drugega v vrednosti 28,2 milijona evrov pa poleti 2014 v Žalcu.

Poleg omenjenih treh glavnih dobitkov je leta 2018 igralec na Jesenicah vplačal še dobitek 5+1, vreden 2,2 milijona evrov.

Eurojackpot prinesel 1,7 milijona evrov občini Rogaška Slatina