Tekmovalka s številko 432 je občinstvo spravila v delirij. Foto:
Tekmovalka s številko 432 je občinstvo spravila v delirij. Foto:
Simon Cowell
Tudi pri sodniku Simonu Cowllu je nejevero zamenjalo veliko navdušenje.

Na oder oddaje Britain’s Got Talent, kjer iščejo prihodnje pevce, je v soboto stopila ženska, ki jo je ob prihodu pričakal posmeh, v zaodrje pa so jo nazadnje pospremile solze ganjenosti, ki so se nabrale v očeh občinstva in članov žirije.

Susan Boyle je s svojo pojavo izzvala smeh, takoj ko je stopila na oder. Okorna postava, staromodni kostim, neurejena kodrolasa pričeska, košate obrvi in globok glas so bili dovolj za salve (po)smeha, piko na i pa je postavila še njena predstavitev. Starost 47 let, nezaposlena, živeča sama s svojo mačko v zakotni škotski vasici, še nikoli ni bila na zmenku in ni še doživela prvega poljuba. Sanje: postati profesionalna pevka.

Neprivlačen stas, angelski glas
Obrvi sodnikov se ne bi mogle dvigniti še više, nejevera v dvorani pa ne bi mogla večja. Smeh pa je dosegel vrhunec, ko je Susan napovedala, da bo zapela zelo zahtevno pesem I Dreamed a Dream iz muzikala Les Miserables. Samo nekaj tonov pa je bilo dovolj, da je dvorana s sodniki na čelu popolnoma osupnila! Ugotovili so namreč, da Susan v svojih polnih pljučih skriva zares angelski glas. Po dvorani so je razlegli kriki navudšenja, glasen aplavz, nadarjeno žensko pa so nagradili tudi s stoječimi ovacijami. Svojega navdušenja niso skrivali niti vsi trije sodniki, ki so Susan priznali, da so močno dvomili o njenem nastopu, zdaj pa ji priznavajo nesporen talent in ji namenjajo svoj glas za nadaljnje tekmovanje. Presrečna Susan je odtacala ples zmagoslavja, navdušeni kriki občinstva pa ne bi mogli biti glasnejši.

V povezavi na videoposnetek si lahko ogledate, kako je bila Susan Boyle sprejeta na začetku, njen pevski triumf, navdušenje množice in sodnikov, nato pa še njeno veselje ob zasluženih ovacijah.

T. H.