Dva angleška malčka sta dobila ime po legendarnemu junaku. Foto: EPA
Dva angleška malčka sta dobila ime po legendarnemu junaku. Foto: EPA
Kar 26 otrok - tako dečkov kot deklic - je dobilo ime londonskega nogometnega kluba. Foto: EPA

Modna imena za otroke res slovijo po tem, da morajo biti čim bolj nenavadna, a sodeč po neki spletni raziskavi, so šli Britanci malo predaleč.

Sarah Malone, predstavnica podjetja, ki je med novopečenimi starši izvedlo anketo o tem, kako nameravajo poimenovati svojega malčka, je povedala, da otroci dobivajo imena po stvareh, ki jih občudujejo njihovi starši ne glede na to, kako nenavadna so.

Kar 26 malčkov je tako dobilo ime londonskega nogometnega kluba Arsenal, dvema je ime Superman, trem pa Adidas.

Popularna čarovnika
Morda pa je angleški smisel za črni humor pripomogel, da je šestim malčkom ime Gandalf - ime, ki ga je nosil čarovnik iz trilogije Gospodar prstanov, nekemu otroku pa je ime celo Harry Potter.

Bogata zakladnica idej za otroška imena je zagotovo šport. Več kot tisoč staršev očitno občuduje temnopoltega igralca golfa Tigerja Woodsa, po katerem so poimenovali svoje otroke. Tako je Tiger postalo najpopularnejše moško modno ime.

Britney pred Madonno
Avstralska pevka Kyile Minouge je postala navdih za dekliška imena, saj jih je bilo v zadnjem času več kot sedem tisoč! Velika Britanija je dobila 1.600 novih Britney in "le" 288 Madonn. "Hladen vetrič, ki piha čez gore," je ime nekaj več kot tisoči Angležem, ki jim ime podaril igralec Keanu Reeves.