Ujede so zadnjih 14 let nepogrešljiv del turnirja. Foto: Reuters
Ujede so zadnjih 14 let nepogrešljiv del turnirja. Foto: Reuters
Rufus
Rufus odganja nadležne golobe in vrabce s travnatih teniških igrišč in neba nad Wimbledonom. Foto: Reuters

To leto imajo Rufusovi lastniki svojega hišnega ljubljenčka veliko bolj na očeh, saj ne želijo, da bi se jim pripetil lanski incident, ko so neznanci ugrabili sokola, ki ima zelo pomembno vlogo - odganja nadležne golobe in vrabce s travnatih teniških igrišč in neba nad Wimbledonom.

Rufusova lastnica Anna Davis pravi, da je prirediteljem najstarejšega teniškega turnirja pred 14 leti svetovala, da uporabijo sokole za pregon golobov z igrišč. "Z Rufusom in golobi se konča z bojem ali begom, golobi pa se po navadi prestrašijo in odletijo stran," je za Reuters izjavila Davisova, redna obiskovalka Wimbledona.

Tradicija na Wimbledonu
Do 10. ure Rufus konča svoje delo, teniška igrišča pa so pripravljena na prihod obiskovalcev.

Teh je iz leto v leto več, Angleži se tako zavedajo, da si je vsako leto težje najti prostor na tribunah, zato so nekateri izmed najbolj zagretih oboževalcev pripravljeni stati v dolgih vrstah pred vhodom tudi 24 ur in več, da bi jim uspelo "v akciji" videti svoje priljubljene teniške igralce.

Wimbledon je ponos britanskega športa, kjer domuje tradicija - dolge vrste, sokoli, dež in stroga pravila oblačenja (ta prepovedujejo žive barve, večina igralcev tako igra v belih oblačilih) so postali tradicija najstarejšega teniškega turnirja na svetu.