Alfie nastopa v seriji Igra prestolov, Lily pa ne. Foto: EPA
Alfie nastopa v seriji Igra prestolov, Lily pa ne. Foto: EPA

Medtem ko je 27-letni Alfie Allen sprejel ponudbo in ga lahko gledamo v vlogi Theona Greyjoja, pa je dve leti starejša Lily Allen zavrnila ponudbo zaradi incestne vloge. Britanski pevki so ponudili vlogo princese Yare Greyjoj, Allenova bi tako tudi v nadaljevanki nastopila kot brat in sestra.

Vprašali so me, ali bi me zanimala vloga Theonove sestre," je pevka povedala nedolgo tega za spletno stran Reddit: "Počutila sem se nelagodno, ker bi bila skupaj na konju in on bi se me moral dotikati in podobno s*****. Ko so mi povedali, kaj naj bi to pomenilo, sem rekla: 'Ne, hvala." Ta prizor, kot oboževalci serije vedo, se dejansko zgodi, Theon sestro otipava, preden izve, da je Yara njegova sestra.

Namesto Lily Allen v vlogi Yare Greyjoj nastopa igralka Gemma Whelan.

Vsi želijo biti del serije
Allenova, ki je dodala, da ji je določene prizore, v katerih nastopa njen brat, težko gledati, je povedala, da je kljub zavrnitvi še vedno pripravljena biti del serije, še najraje bi nastopila v tistem, kar najbolje počne - v pevski vlogi. Rada bi zapela katero izmed naslovnih pesmi, tako kot so to pred njo storile že skupine Sigur Ros, Snow Patrol, The National, svoj prispevek je dodal tudi raper Big Boi, pri projektu pa bi rada sodelovala tudi Stevie Nicks.