MacGyver je navduševal televizijske gledalce med leti 1985 in 1992. Foto: Getty/Guliver
MacGyver je navduševal televizijske gledalce med leti 1985 in 1992. Foto: Getty/Guliver
Kdo se bo vživel v vlogo vohuna, še ni znano. Foto: Getty/Guliver

Po obuditvi serij Beg iz zapora, Dosjeji X, Twin Peaks in Polna hiša prihaja nadaljevanje še ene uspešne serije iz preteklosti.

MacGyverja v izvirniku je predvajala televizijska mreža ABC med leti 1985 in 1992. V devetdesetih letih prejšnjega stoletja pa so posneli dva televizijska filma. Serija je med zvezdnike izstrelila nekdanjega člana igralskega ansambla v seriji General Hospital Richarda Deana Andersona. Lik Agnusa MacGyverja se je prikupil gledalcem po svetu, ker se je iz težav reševal zaradi svoje pretkanosti. Dovolj je bilo že pisalo in MacGyver se je rešil iz zagate.

Serijo so poskušali oživiti že pred 12 leti. Takrat so na televizijski hiši WB posneli pilota, kjer je zaigral mladi igralec Jared Padelecki, toda ta je kasneje sprejel vlogo v seriji Nadnaravno (Supernatural). Podobno tudi pri CBS-u načrtujejo, da bodo v vlogo MacGyverja postavili mladega igralca, starega okoli 20 let. Kot izvršni producent se bo pod serijo podpisal Henry Winkler, ki ga mnogi najbolje poznajo po vlogi Fonza v seriji Srečni časi.

Za zdaj pa še ni znano, ali se bo v seriji pojavil tudi danes 65-letni Anderson.